Hilma, vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus. STEA, tekoja hyvinvoinnin tueksi
Hilma-tiedote 7/2017 // Hilma newsletter 7/2017
 
Eikö viesti näy oikein? Lue uutiskirje selaimessasi // Open in browser

(Please scroll down for English. // Sisältö englanniksi uutiskirjeen loppuosassa.)

 
Hilma-tiedote on Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman uutiskirje, joka ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Tiedotteessa julkaistaan tietoa Hilman ja sen sidosryhmien ajankohtaisista materiaaleista ja tapahtumista sekä uutisia vammais- ja maahanmuuttoasioista. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia sisällöstä "Muiden uutisia" - osioon. Mikäli et jatkossa halua saada tiedotetta, klikkaa sivun alalaidasta "Poistu uutiskirjeestä".

Tässä tiedotteessa:

Hilman ja Vammaisfoorumin uutisia:
 
1. Apuvälinemessujen antia
2. Ei myytävänä! -kansalaisaloite, allekirjoita 12.12. mennessä!
3. Harjoittelijan terveiset

Muiden uutisia:
 
1. Papunet on tuottanut selkokielisen esitteen Musiikkitalosta
2. DiDan tapahtuma kansainvälisenä vammaisten päivänä
3. Kirjastojen saavutettavuussuositus saatavilla nyt myös ruotsiksi!
4. Minä luen sinulle -kampanja keväällä 2018: ilmoittautuminen kampanjaan on alkanut
5. Vammaistutukimuksen neuvottelupäivät 8.-9.2.2018


 
Hilman ja vammaisfoorumin uutisia

 

1. Apuvälinemessujen antia

Hilma oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa näytteilleasettajana Apuväline 2017 -messuilla. Messut järjestettiin Tampereella 9.-11. marraskuuta. Messuvierailijoita oli yhteensä yli 14 700 ja näytteilleasettajia reilu 200.

Hilman pisteellä oli vilkasta menoa etenkin messujen ensimmäisenä, ammattilaisille suunnattuna päivänä. Hilman materiaalit olivat varsin suosittuja myös: Vammaisen ja pitkäaikaissairaan maahanmuuttajan oppaita sekä sosiaalialan sanastoja meni yhteensä lähes 700 kappaletta. Uusia Hilma-tiedotteen tilaajia tuli myös kourallinen, mikä oli positiivista!

Apuvälinemessuilla käyminen osoittautui kokonaisuudessaan erittäin positiiviseksi ensivierailuksi. Toivottavasti pääsemme taas parin vuoden päästä uudestaan!
 

2. Ei myytävänä! -kansalaisaloitteella yli 68 000 ääntä

Vammaisfoorumi on ollut aktiivisesti mukana Ei myytävänä! -kansalaisaloitteen tekemisessä ja mainostamisessa. Työ on tuottanut tulosta, sillä kansalaisaloite on tähän mennessä kerännyt kansalaisaloite.fi-sivustolla reilut 47 300 allekirjoitusta. Paperiset kannatusilmoitukset mukaan laskettuna ääniä on kertynyt 28.11. mennessä 68 410 yhteensä. Kansalaisaloite menee täten läpi ja eduskunnan käsiteltäväksi. Vaikka allekirjoituksia on jo kerätty vaadittavat 50 000, kannattaa niitä edelleen antaa: mitä enemmän meillä on allekirjoituksia, sitä painavamman viestin lähetämme eduskuntaan!

Voit käydä allekirjoittamassa kansalaisaloitteen osoitteesa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2538
Lisätietoja kansalaisaloitteesta osoitteessa: http://www.eimyytavana.fi/

 

3. Harjoittelijan terveiset

Metropolian sosionomiopiskelija Ilari on ollut harjoittelujaksolla Hilmassa elo-marraskuun ajan. Nyt harjoittelu on tullut päätökseen ja Ilarin aika siirtyä uusiin haasteisiin. Hilman väki kiittää lämpimästi Ilaria hyvästä yhteistyöstä! Ilarin mietteitä harjoittelusta voit lukea tästä:
 

Hilmalta näkee pitkälle

Vietin viimeiset 14 viikkoa sosiaalialan AMK-harjoittelussa Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilmalla. Täytyy sanoa, että kokonaisuutena harjoittelupaikka ja -aika osuivat hyvin yhteen; koin harjoittelun inspiroivaksi, antoisaksi ja opettavaiseksi. Hilman koko tiimin panos harjoitteluun oli ennakkoluulottoman positiivista, ja yleinen ilmapiiri kansainvälistä ja rentoa.
 
Ennen harjoittelua kokemuksieni järjestötyöstä oli käytännössä nollatasolla. Matkan varrella käsitykseni ja kokemukseni järjestötyöstä kuitenkin karttuivat, kun pääsin tutustumaan Hilman asiakas- ja vaikuttamistyöhön, järjestön pyörittämiseen ja toimimaan itse näissä osa-alueissa. Lisäksi sain suunnitella ja ohjata vertaisryhmätoimintaa, joten siitäkin kokemusta tuli lisää harjoittelun aikana.
 
Harjoitteluaika sisälsi monia hienoja hetkiä, jotka jäävät muistoihini pitkäksi aikaa. Esimerkiksi edustustehtävät Maailma kylässä -festivaaleilla ja Apuvälinemessuilla, sekä kaikki muut tapahtumat, seminaarit ja verkostot, joihin pääsin Hilman kautta osallistumaan. Unohtamatta toki Hilman henkilökuntaa ja asiakkaita, jotka ottivat minut todella lämpimästi vastaan.  Hilma on mielestäni erinomainen paikka harjoittelujaksolle jos vammais- ja maahanmuuttajatyön kenttä kiinnostaa ja haluaa olla mukana erittäin tärkeää ja haastavaa työtä tekevässä järjestössä. Opiskelijan kannalta Hilman vahvuuksia ovat myös sen kautta avautuva näköalapaikka koko järjestömaailmaan ja kolmannen sektorin toimijoihin pääkaupunkiseudulla. Ilari kiittää ja kumartaa syvään. 
 
– Ilari, Metropolia-AMK, Degree Programme Of Social Services
 
Kuvassa on puinen penkki vuoren jyrkänteellä, josta avautuu aurinkoinen näkymä lumihuippuiseen vuoristoon ja vehreään jokilaaksoon.
Kuvassa on puinen penkki vuoren jyrkänteellä, josta avautuu aurinkoinen maisema lumihuippuisille vuorille sekä vehreään jokilaaksoon.

 
Muiden uutisia

 

1. Papunet on tuottanut selkokielisen esitteen Musiikkitalosta

Selkokielinen esite Musiikkitalosta
Papunet on tuottanut Musiikki kuuluu kaikille -hankkeessa selkokielisen, kuvitetun esitteen, jossa esitellään Helsingin Musiikkitalon tiloja ja toimintaa.
Selkomukautuksen esitteeseen on tehnyt Veera Nuutinen.
Selkokielinen esite on tuotettu Taiteen edistämiskeskuksen rahoittamassa Musiikki kuuluu kaikille (2017) -hankkeessa yhteistyössä Musiikkitalon kanssa.
Selkokielinen esite Musiikkitalosta saatavilla tässä osoitteessa (PDF).

Musiikki kuuluu kaikille -hanke
Papunetin Musiikki kuuluu kaikille -hankkeessa parannetaan musiikkitapahtumien tiedollista saavutettavuutta kuvilla ja selkokielellä. hanke toteutetaan yhteistyössä Helsingin Musiikkitalon ja Turun Ruisrockin kanssa.
Materiaalit suunnitellaan yhdessä kuvia ja selkokieltä kommunikoinnin tukena käyttävien nuorten ja aikuisten kanssa, ja niitä testataan musiikkitapahtumissa yhdessä käyttäjien kanssa. Testauksessa on mukana Aistitalon nuoria.
Musiikkihankkeessa tuotetuista materiaaleista hyötyvät erityisesti puhe- ja kehitysvammaiset sekä autistiset nuoret ja aikuiset, jotka käyttävät kuvia tai selkokieltä kommunikoinnin tukena. Materiaalit soveltuvat myös muille kuvista ja selkokielestä kommunikoinnissaan hyötyville, kuten nuorille, joilla on oppimisvaikeuksia, ikäihmisille, muistisairaille ihmisille sekä maahanmuuttajille.
Hankkeen jälkeen materiaalit ovat vapaasti ja maksuttomasti käytössä www.papunet.net -sivustolla ja yhteistyötahojen sivuilla.
Hankkeesta vastaa Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalvelu yhdessä Tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekin ja Selkokeskuksen kanssa.
Hanketta rahoittaa Taiteen edistämiskeskus.
Lue lisää Papunetin Musiikki kuuluu kaikille -hankkeesta täällä.


2. DiDan yleisötapahtuma kansainvälisenä vammaisten päivänä

Kansainvälisen vammaisten päivän verkostotapahtuma DiDa tuo vammaisten tekijöiden taidetta ja esityksiä Ruoholahden ostoskeskukseen 3.12.
 
DiDa Disability Day Art & Action tarjoaa taidetta ja tapahtumia Helsingissä kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2017 klo 1217. Toista kertaa järjestettävä tapahtuma nostaa esiin vammaisia luovien alojen tekijöitä ja tuo vammaiskulttuurin kaikkien saataville. Päätapahtuma järjestetään Ruoholahden ostoskeskuksessa sijaitsevassa Ruohis-tapahtumatilassa, ja sinne on vapaa pääsy. Taiteiden edistämiskeskuksen terveiset tapahtumaan tuo sen johtaja Minna Sirnö.Tilaisuudessa jaetaan myös 5000 euron Vimma-taidepalkinto.
 
Mahdollisimman saavutettavaksi tehdyn tapahtuman esiintyjiin kuuluvat muun muassa viittomakielinen stand up -koomikko Gavin Lilley, svengaavalla pop- ja rock-musiikilla viihdyttävä ResonaariDuo, kehitysvammaisten lasten ja nuorten tanssiryhmä Ihanat sekä jousimusiikkia soittava Vakuuttikvartetti. Elvido ja Mc Koo tuovat räpillään katutaidetta tapahtumaan. Aspa-säätiön nuorten tekemässä Lokerointinäytelmässä käsitellään vammaisten nuorten yhteiskunnassa kohtaamia ahdistavia ja välillä huvittaviakin luokitteluja.
 
Tarjolla on myös liikkuvaa kuvaa. Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen lyhytelokuva Illusionist’s Visions kertoo näkövammaisen Ronjan haaveesta tulla viittomakielen tulkiksi. Luvassa myös esittely ja lisävideomateriaalia Salainen metsäni -dokumentista, joka kertoo autismin kirjolla olevasta Laurista. Abilis-säätiön 20-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttelyssä voit tutustua säätiön rahoittamiin projekteihin, jotka tukevat kehitysmaiden vammaisten ihmisten itsenäisen elämän edellytyksiä. Näyttelyyn järjestetään myös kuvailutulkattuja kierroksia.
 
DiDassa on mahdollista myös ostaa laadukkaita käsitöitä myyjäisistä sekä nauttia Pasilan toimintakeskuksen pop up -kahvila Annan herkuista.
 
Jo ennen vammaisten päivän tapahtumaa on 27.11.-3.12. tarjolla yhteistyökumppaneiden oheisohjelmaa. DuvTeaternin ruotsinkielisessä Min historia -seminaarissa jäljitetään kehitysvammaisten historiaa suomalaisen taiteen kentällä. Luvassa on myös esteettömiä opastuksia Ateneumissa, Kiasmassa ja Helsingin kaupunginmuseossa sekä viittomakielelle tulkattuja esityksiä Kansallisteatterissa.
 
DiDan pääjärjestäjiä ovat Tukilinja, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Abilis-säätiö, Kynnys ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu. Tule mukaan tekemään kansainvälisestä vammaisten päivästä näkyvä ja kuuluva tapahtuma Helsinkiin!

Koko ohjelma aikatauluineen on julkaistu DiDan kotisivuille
http://www.disabilityday.fi/

 
Löydät sieltä myös tapahtumien saavutettavuustiedot. Maksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleita aivan kaikki.
 
Lisätietoa ja kuvia median käyttöön:
tuottaja Oona Simolin, info@disabilityday.fi,
puh. 044 2909 651. www.disabilityday.fi sekä https://www.facebook.com/DiDay/

 

3. Kirjastojen saavutettavuussuositus saatavilla nyt myös ruotsiksi!

Kirjastojen saavutettavuussuositus on saatavilla nyt myös ruotsiksi! Julkaisussa on vinkkejä siitä, miten saavutettavuutta voidaan parantaa, miten eri käyttäjien tarpeita voidaan tarkastella ja miten kirjastot voivat työskennellä monikielisyyden ja moninaisuuden kanssa.
 

Kirjastojen saavutettavuussuositus ruotsiksi Kuntaliiton sivulla täällä.

 

Suosituksen tekijät:
Suosituksen julkaisijana toimii Kuntaliitto. Suositusta on ollut tekemässä laaja verkosto: Helsingin kaupunginkirjasto, Espoon kaupunginkirjasto, Länsi- ja Sisä-Suomen AVI, Kirjastoseura, Selkokeskus, Celia, Viittomakielinen kirjasto, Erilaisten oppijoiden liitto ja Kulttuuria kaikille -palvelu. Lisäksi valmisteluun ovat asiantuntijakommenttikierrosten kautta osallistuneet AVI:en kirjastotoimentarkastajat, kaikki valtakunnalliset vammaisjärjestöt, useat maahanmuuttajajärjestöt, SETA, Yhdenvertaisuusvaltuutettu, Etnisten suhteiden neuvottelukunta sekä kymmenet saavutettavuusasioista kiinnostuneet kirjastolaiset eri puolilta Suomea.


 

4. Minä luen sinulle -kampanja keväällä 2018: ilmoittautuminen kampanjaan on alkanut

Minä luen sinulle -kampanja tuo yhteen uusia ja vanhoja suomalaisia selkokielen avulla. Kampanja huipentuu lukuviikkoon 5.2. - 11.2.2018, jolloin maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille ympäri Suomea. Lukuviikon startti on 1.2. kansainvälisenä maailman ääneen lukemisen päivänä.

Aika: lukuviikko 5.2. - 11.2.2018
Ilmoittautuminen: Minä luen sinulle -kampanjaan voi ilmoittautua 15.1.2018 asti.

MInä luen sinulle -kampanjan tiedote saatavilla täällä (PDF).

”Ääneen lukeminen toiselle ihmiselle jakaa tiedon, tarinat ja ystävyyden”, toteaa Vanhus- ja
lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n kunniapuheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen. Presidentti Halonen
on Minä luen sinulle -kampanjan suojelija.

”Lukuhetki tuo iloa ja hyötyä kaikille. Maahanmuuttajat oppivat suomen kieltä ja saavat kokeilla vapaaehtoistoimintaa. Iäkkäät ja kehitysvammaiset ihmiset saavat jakaa elämänkokemustaan ja tutustuvat
uusiin suomalaisiin. Selkokieliset aineistot tuovat lukuelämykset kaikkien saataville”, Salonen kertoo.

Kampanja toteutetaan osana Vallin ja Selkokeskuksen Yhdessä-toimintaa. Toiminnassa tuodaan  yhteen vanhus- ja monikulttuurisuuskentän toimijoita ja kehitetään selkokielistä vapaaehtoistoimintaa, jossa ikäihmiset ja maahanmuuttajat kohtaavat.

Kampanja on lähtöisin Selkokeskuksesta. Suomi 100 -lukuviikkoon helmikuussa 2017 osallistui arviolta
800 maahanmuuttajaa ja 100 vammais- ja vanhustyön yksikköä ympäri maata.

Selkokeskuksen kampanjasivut täällä.
Kampanja sosiaalisessa mediassa: #minäluensinulle
Yhdessä-toiminnan Facebook-sivu täällä.

Lisätietoa: Minna Salonen / Selkokeskus, puh. (045) 7734 5474, minna.salonen(a)kvl.fi sekä
Aili Korteniemi / Valli ry, puh. 050 400 9485, aili.korteniemi(a)valli.fi


 

5. Vammaistutkimuksen päivät 8.-9.2.2018


Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 8.-9.2.2018 - Huom! Alempi hinta enää sunnuntaihin 3.12.2017 saakka.
Tapahtumapaikka: Scandic Park, Helsinki.
Lisätietoja: www.thl.fi/vpnpaivat<http://www.thl.fi/vpnpaivat>

Kuudennet Vammaispalvelujen neuvottelupäivät tarjoavat ajankohtaista asiaa vammaissosiaalityön ammattilaisille, päättäjille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Ohjelmassa mm.

  *   Ajankohtaista lakirintamalla mm. Jaana Huhta, Eveliina Pöyhönen
  *   Viranomaisen velvollisuudet ja vastuut sosiaalityössä, Tapio Räty
  *   Tietojen kokoaminen, käsittely ja luovuttaminen asiakkaan yksityisyyden suojan näkökulmasta, Tapio Räty
  *   Vammaissosiaalityö digitalisaatiossa, Mari Kivistö
  *   ”Haluan itse päättää asioista niin pitkälle kuin se on mahdollista” - Vammaisten lasten kokemuksia ja ideoita osallisuudesta, Heli Ronimus
  *   Asiakasmaksut ja palvelujen toteutus, Sami Uotinen
  *   Vammaisuuden vaiettu historia - identiteetti, osallisuus ja yhteiskunta, Jenni Kuuliala ja Amu Urhonen
  *   Erfarenheter om hur det är att leva med en funktionsvariation - hur våga se möjligheter istället för hinder, Anna Caldén
  *   "Sinäkin voisit olla normaali!", Kaisa Leka
  *   Toimintarajoitteisten lasten hyvinvointi kouluterveyskyselyn näkökulmasta, Nina Halme
  *   Mitä Lape-hanke antaa vammaisille lapsille ja nuorille ja heidän perheilleen? Minna Sinkkonen

Hinta

Ilmoittautuminen kansainväliseen vammaisten päivään 3.12.2017 saakka:
295 € + alv = 365,80e / hlö / 2 päivää

Ilmoittautuminen 3.12.2017 jälkeen:
345 € + alv = 427,80e / hlö / 2 päivää

Hinnat sisältävät ohjelman, lounaan ja kahvit.

Paikka
Scandic Park, Mannerheimintie 46, Helsinki.

Ilmoittautuminen
Yksittäinen ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomake<https://ilmo.contio.fi/readytogo/main.aspx?id=166>
Ryhmät: RTG Sales Oy, p. 010 389 2207, tapahtumat(at)rtgsales.fi<http://rtgsales.fi>.

Lisätiedot
Kaikki hinnat, puhujien esittelyt, tarkempi ohjelma ja lisätiedot: www.thl.fi/vpnpaivat<http://www.thl.fi/vpnpaivat>
Kaikissa ilmoittautumista ja laskutusta koskevissa asioissa ole yhteydessä RTG Sales Oy, puh. 010 389 2207, sähköposti: tapahtumat(at)rtgsales.fi<http://rtgsales.fi>.
* * * * * * * *


IN ENGLISH:
 
This is the monthly newsletter of Hilma - The Support Centre for Immigrants with Disabilities. The newsletter provides information on Hilma's current activities and topical events and news related to disability and immigration issues.
We gladly accept your suggestions for content in the "Stakeholder news" -section. English information is provided on selected topics only.
If you do not wish to receive Hilma newsletter in the future you can unsubscribe by clicking "Unsubscribe" at the end of this page.

WHAT'S NEW?

Hilma's and Finnish Disability Forum's news:
 

1. Hilma at Apuväline 2017 exhebition
3. Greetings from Hilma's internStakeholder news:
 
1. Papunet has produced a plain language brochure about Musiikkitalo (the Music house in Helsinki)
2. Accessibility recommendations for public libraries now in Swedish (På svenska: Tillgänglighetsrekommendationer för allmänna bibliotek nu på svenska)
3. Coming: MInä luen sinulle (I am reading to you) campaign spring 2018: Registration for the campaign has started


Hilma's news
 

1. Hilma at Apuväline 2017 exhebition

This year Hilma participated for the first time in Apuväline 2017 exhebition in Tampere. The exhebition was held 9.-11th of November. During the exhebition there was over 14 700 visitors and over 200 exhibitors.

Hilma's stand was quite popular, especially on the first day which was for professionals. Also the dictionaries of social field and guides for immigrant people with disabilities were wanted: all together we gave away almost 700 copies of our materials. We were also happy to get new readers for Hilma newsletter!

All in all, participating in the Apuväline 2017 exhibition was a very positive first time experience. We're looking forward to participate next time as well!
 


3. Greetings from Hilma's intern


A student from Metropolia UAS, Ilari, has done his internship at Hilma during August-November. Now that the internship has come to an end, it's time for Ilari to head for new adventures. We at Hilma want to thank Ilari for great cooperation! You can read Ilar's thoughts on the internship from here:
 

Hilma is a lookout to the social field

I spent the last 14 weeks doing my last internship period for Metropolia UAS Social Services degree. I have to say that as a complete package the internship was a success and the timing of the internship in the very end of my studies and Hilma as a place was a great match. I felt that the internship was inspiring, taught me a lot and I was greeted and taken in with openness by the whole staff with very positive vibes and relaxed international feel.

Before this internship my experience on organizations like Hilma was on a zero level. During the journey my understandings on third sector organizations changed a lot when I got a chance to experience and participate in Hilma’s client work, on how to actually run organization like Hilma and the influencing work they so tirelessly do.  In addition, I also got a chance to plan and run a peer support group which was a great experience in itself.

All in all my internship included many great moments that I will carry with me for a long time. Honorable mentions go to  Maailma Kylässä – World Village festival,  Apuväline 2017 exhibition and all other events, seminars and networks that I had a chance to see with Hilma. I don’t want to forget here the great staff of Hilma and the clients who helped me along the way and welcomed me with warmth and with no prejudice. Hilma is in my opinion a very good place for internship if you are interested in disability and immigrant field and want to be a part of organization that does important and challenging work. From a student perspective one of Hilma’s greatest strengths as an internship place, is the chance to have a wide and unique lookout to the third sector field in the Helsinki metropolitan area. One more time I would like to thank everyone involved and take a deep bow.

 – Ilari, Metropolia-UAS, Degree Programme Of Social Services
 

In the picture, there's a wooden bench and a lookout to a sunny view with snow top mountains and a green valley with a river streaming by.


Stakeholder's news
 

1. Papunet has produced a plain language brochure about Musiikkitalo (the Music house in Helsinki)

Papunet has produced a plain language, illustrated brochure featuring the facilities and activities of the Musiikkitalo (Music House in Helsinki) in their project Music belongs to all.
A plain language brochure about Musiikkitalo is available in Finnish at this address (PDF).
Read more about Papunet´s project Music belongs to all (in Finnish) here.
Read more in Finnish above.
 

2. Accessibility recommendations for public libraries now in Swedish
(På svenska: Tillgänglighetsrekommendationer för allmänna bibliotek nu på svenska)

Now there are accessibility recommendations for public libraries in Swedish too! The publication finds tips on how accessibility can be improved, how different users' needs can be considered and how libraries can work with multilingualism and diversity.

PÅ SVENSKA:
Nu finns tillgänglighetsrekommendationerna för allmänna bibliotek även på svenska! I publikationen hittas tips för hur tillgängligheten kan förbättras, hur olika användares behov kan beaktas och hur biblioteken kan jobba med flerspråkighet och mångfald.

 
 
Rekommendationerna har tagits fram av en grupp bestående av aktiva medlemmar i ett flertal projekt finansierade av undervisnings- och kulturministeriet. Var och en av dessa har närmat sig bibliotekstjänsternas tillgänglighet ur sin egen synvinkel och det är resultaten av deras arbete som sammanfattas i denna skrift.
 
 

3.Coming: Minä luen sinulle (I am reading to you) campaign spring 2018: Registration for the campaign has started

 

The Minä luen sinulle ("I am reading to you") campaign brings together new and old Finns with the help of plain language. The campaign culminates during week February 5. - 11. 2018, when immigrants spend time reading for elderly and persons with intellectual disability all over Finland.

Time: week 5.2. - 11.2.2018
Enrollment: It is possible to register until 15 January 2018.

Read more about the campaign here (in Finnish, PDF)


"Reading aloud  to another person will share knowledge, tales and friendship," notes President Tarja Halonen who is the protector of the  campaign.

Further information: Minna Salonen / Selkokeskus, tel. (045) 7734 5474, minna.salonen (a) kvl.fi and
Aili Korteniemi / Valli ry, tel. +358 50 400 9485, aili.korteniemi (a) valli.fi

Selkokeskus's campaign pages here.

Yhdessä (“Together”) at Facebook here.

Read more in Finnish above.

* * * * * * * *

UUTISKIRJE LOPPUU // END OF NEWSLETTER

VAMMAISTEN MAAHANMUUTTAJIEN TUKIKESKUS Hilma
PL 30, 00030 IIRIS
Gsm: 050 300 2501
Email: info@tukieskushilma.fi
http://tukikekushilma.fi

Poistu postituslistalta / Unsubscribe