Hilma, vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus. STEA, tekoja hyvinvoinnin tueksi
 
Eikö viesti näy oikein? Lue uutiskirje selaimessasi // Open in browser

(Please scroll down for English. // Sisältö englanniksi uutiskirjeen loppuosassa.)

 

HILMA-TIEDOTE 8/2018

Hilma-tiedote on Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman uutiskirje, joka ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Tiedotteessa julkaistaan tietoa Hilman ja sen sidosryhmien ajankohtaisista materiaaleista ja tapahtumista sekä uutisia vammais- ja maahanmuuttoasioista. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia sisällöstä "Muiden uutisia" - osioon. Mikäli et jatkossa halua saada tiedotetta, klikkaa sivun alalaidasta "Poistu uutiskirjeestä".

Tässä tiedotteessa:

Hilman ja Vammaisfoorumin uutisia:
 
1. Hilman uudet toimistotilat ja joulun aukioloajat
2. Vammaisfoorumin hallitus 2019
 

Muiden uutisia:
 
1. Kuurojen liitto: Olkoon vammaissopimus kanssasi – uusi opas YK:n vammaissopimuksesta
2. Digipiste – henkilökohtaisen neuvonnan ja ohjauksen kehittämishanke vammaisille henkilöille
 


 
Hilman ja vammaisfoorumin uutisia

 

1. Hilman uudet toimistotilat ja joulun aukioloajat

Hilman toimistotilat ovat siirtyneet Iiris-keskuksen 5. kerrokseen. Löydät palveluneuvojan huoneesta 5217 ja koordinaattorin huoneesta 5216, tervetuloa!
Joulun alla Hilma on suljettu 18.12.18-6.1.19 välisen ajan. Palveluneuvoja on taas tavoitettavissa 7.1. alkaen samasta tutusta numerosta ( 044 7577 099 ) sekä sähköpostitse farah.ghahramani@tukikeskushilma.fi

Hilman väki toivottaa kaikille oikein rentouttavaa joulun aikaa sekä hyvää alkavaa vuotta 2019!

Kuvassa punatulkku lumessa syömässä siemeniä.


2. Vammaisfoorumin hallitus 2019

Tiistaina 13.11.2018 pidettiin Vammaisfoorumin syyskokous, jossa valittiin vuodeksi 2019 puheenjohtajisto sekä hallitus. Tuleva puheenjohtaja on Sari Kokko (Näkövammaisten liitto ry) ja varapuheenjohtajana toimii Tarja Parviainen (Autismi- ja Aspergerliittto).
Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Kaisa Alanne (Kuurojen Liitto ry), Virpi Siiskonen (Suomen CP-liitto ry), Sirkka Sivula (Kehitysvammaisten Tukiliitto ry), Amu Urhonen (Kynnys ry) ja Elias Vartio (SAMS rf).

 
Muiden uutisia

 

1. 1. Kuurojen liitto: Olkoon vammaissopimus kanssasi – uusi opas YK:n vammaissopimuksesta

Kuurojen Liitto on julkaissut YK:n vammaissopimusta selittävän oppaan verkossa suomenkielisenä ja viittomakielisenä versiona. Opas kertoo, mitä sopimus antaa viittomakielisille kuuroille ja kuinka sitä voi soveltaa käytännössä. Viittomakielinen versio oppaasta on saanut vaikutteita Tähtien sota -elokuvista.

Opas on tarkoitettu ensisijaisesti kuuroille viittomakielisille henkilöille. Se kertoo, mitä YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksien yleissopimus tarkoittaa heidän itsensä kannalta. Oppaassa kerrotaan myös, miten yleissopimusta voidaan käyttää kuurojen henkilöiden ihmisoikeuksien ajamisessa ja edunvalvontatyössä niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.
 

Viittomakielinen, 7-osainen opas löytyy Viittomakielisestä kirjastosta otsikolla YK:n vammaissopimus ja viittomakieliset. Videot on tekstitetty sekä suomeksi että ruotsiksi.

Lisäksi oppaan voi ladata omaan käyttöön suomenkielisenä pdf-versiona.2. Digipiste – henkilökohtaisen neuvonnan ja ohjauksen kehittämishanke vammaisille henkilöille

Helsingin Invalidien Yhdistyksessä on alkanut toukokuussa 2018 uusi, kolmivuotinen hanke Digipiste – henkilökohtaisen neuvonnan ja ohjauksen kehittämishanke vammaisille henkilöille.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttökanavat ovat digitalisoituneet nopeasti. Hankkeen tavoitteena on koulutuksen ja neuvonnan sekä henkilökohtaisen palveluneuvonnan avulla vammaisten henkilöiden taitojen lisääminen ja vahvistaminen. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).
Helsingin Invalidien Yhdistyksessä hankkeessa työskentelee Botond Vereb-Dér .

Lisätietoja:
hankekoordinaattori: puh. 050-5648034 tai digipiste@hiy.fi

Digipisteen mainos kuvana yhteystietojen kera
* * * * * * * *


IN ENGLISH:
 

HILMA NEWSLETTER 8/2018

This is the monthly newsletter of Hilma - The Support Centre for Immigrants with Disabilities. The newsletter provides information on Hilma's current activities and topical events and news related to disability and immigration issues.
We gladly accept your suggestions for content in the "Stakeholder news" -section. English information is provided on selected topics only.
If you do not wish to receive Hilma newsletter in the future you can unsubscribe by clicking "Unsubscribe" at the end of this page.

WHAT'S NEW?

Hilma's and Finnish Disability Forum's news:
 
1. Hilma's new office and opening time during Christmas time
2. The Finnish Disability Forum's board members 2019


Stakeholder news:
 
2.Digipiste – a new project at HIY


Hilma's news
 

1. Hilma's new office and opening time during Christmas time

Hilma's offices are now on 5th floor at the Iiris Center. The service advisor's room number is 5217 jand the coordinator's During Christams time Hilma is closed 18.12.18-6.1.19. The service advisor can be reached again starting on January 7th. from the same old number (044 7577 099 ) sand by e-mail: farah.ghahramani@tukikeskushilma.fi

Hilma's staff wishes everyone Happy Holidays and A Great New Year 2019!

A bird eating seeds on the snow.


2. The Finnish Disability Forum's board members 2019

The Finnish Disability Forum has its' new board members chosen for next year. New members are:
Chairwoman Sari Kokko (Näkövammaisten liitto ry)
Vice chairwoman Tarja Parviainen (Autismi- ja Aspergerliittto)
Kaisa Alanne (Kuurojen Liitto ry), Virpi Siiskonen (Suomen CP-liitto ry), Sirkka Sivula (Kehitysvammaisten Tukiliitto ry), Amu Urhonen (Kynnys ry) and Elias Vartio (SAMS rf).Stakeholder's news
 

2.Digipiste – a new project at HIY

A new project "Digipiste – henkilökohtaisen neuvonnan ja ohjauksen kehittämishanke vammaisille henkilöille" has started at Helsingin Invalidien yhdistys (HIY). The aim of the project is to improve disabled people's knowledge of how to apply for services digitally and online.
For more information:

Project coordinator Botond Vereb-Dér
p. 050-5648034 or digipiste@hiy.fi

* * * * * * * *

UUTISKIRJE LOPPUU // END OF NEWSLETTER

VAMMAISTEN MAAHANMUUTTAJIEN TUKIKESKUS Hilma
PL 30, 00030 IIRIS
Gsm: 050 300 2501
Email: info@tukieskushilma.fi
http://tukikekushilma.fi

Poistu postituslistalta / Unsubscribe